Tips og triks for
behandling av sengevæting

VI VET HVOR SKADENDE SENGEVÆTING KAN VÆRE FOR HELE FAMILIEN

Det er mange problemer knyttet til sengevæting; barn som unngår overnattingsbesøk, leirturer og som ikke tør delta i andre sosiale aktiviteter. Foreldre som vasker lakener og tepper hver dag og som bruker mye tid på å bekymre seg for barnet sitt. Og så mye mer.

DU ER IKKE ALENE!

Vi har satt sammen en liten veiledning med noen behandlingstips for å hjelpe barnet ditt på rett vei. Ikke nøl med å kontakte oss hvis du har andre spørsmål.

Det viktigste først: Få hjelp fra en profesjonell for å få en skikkelig diagnose. Noen ganger skyldes sengevæting andre faktorer som det er nødvendig å håndtere først.

Tålmodighet er avgjørende! For en raskere og mer langvarig bedring krever behandlingen tålmodighet og motivasjon. Hvis du nettopp har begynt å bruke Pjama, må du tenke på hva som er det endelig målet – en tørr seng uten hjelpemidler. Hvis måler virker å være for langt unna, må du prøve å sette deg mindre mål underveis. Og husk at du til syvende og sist vil klare dette!

Hvis du er forelder eller verge til et barn som bruker Pjama-behandlingen, må du også holde barnet motivert. Gi barnet oppmuntring og komplimenter. Hvis du er motivert, vil barnet også være det!

ENDRE TOALETTVANER

Lag en toalettplan. Få barnet til å sitte på do 5 ganger om dagen, og rett før sengetid. Selv om de ikke er tissetrengte. Få hjelp fra Pjama-appens dagsalarm.

LA DIN BARN DRYKKE DET HAN / HEN ØNSKER

Svensk forskning har vist at det er mindre viktig for hvordan og hva du drikker under en sengevætningsbehandling. Derfor anbefaler vi at barnet drikker når det vil.

BRUK PJAMA SENGEVÆTINGSALARM.

80 % av barn som bruker sengevætingsalarmer blir kvitt problemet i løpet av tre måneder. Ingen medisiner er nødvendig. Om alarmbehandlingen lykkes, avhenger av foreldrenes forståelse for at dette er en læringsprosess. Uten tålmodighet kan frustrasjon føre til at man gir opp. Men gi for all del ikke opp.

I begynnelsen er foreldrene nødt til å stå opp til alarmen og vekke barnet. Gå på badet og prøv å tisse i noen minutter. Velg 3–4 måneder når en enkel hjemmerutine kan lages for barnet.
Når en behandling har startet, burde alarmen brukes hver natt. Hvis barnet fortsetter å sove, kan du bruke en mobiltelefon med vibrasjon for en mer diskré vekkealarm.

INVOLVER BARNET I PLANLEGGINGEN

Det er viktig at alle er klar over hva som må gjøres. Før en kalender for å overvåke fremgangen. Dette er tilgjengelig i DryGuardians -appen.

Du må aldri straffe barnet uhell som har skjedd. Straff virker mot sin hensikt.

Når man har overnattingsbesøk, fjerner du bare sensoren fra barnets Pjama.

Hva man IKKE bør gjøre

r

PLANLAGT OPPVÅKNING OM NATTEN

Dette kan være nyttig i det korte løp, men det er vanskelig å gjøre over tid, og det hjelper ikke alltid.

r

TRENING AV BEKKENBUNNMUSKLENE

Barn som bevisst holder tilbake urinen om dagen, kan utvikle problemer med press, vannlating om dagen og til og med urinveisinfeksjoner.

0
Handlekurven din